Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

64: Likplundring, damfotboll och ASAP Rocky

Arvsfonden borde sluta plundra gravar, rappare ASAP Rocky hade trots allt rätt goda skäl att ge sina förföljare stryk, och om manliga och kvinnliga fotbollsspelare ska tävla på lika villkor borde klyftan mellan deras respektive prispengar öka, inte minska.

I veckans avsnitt talar Lars Anders Johansson och Blanche Jarn om fotboll. Efter VM i damfotboll har krav höjts på lika lön för lika arbete inom fotbollsvärlden, något som ironiskt nog skulle innebära att klyftorna ökar. Inom VM får damlagen ut mycket mer prispengar än herrlagen i förhållande till hur mycket pengar de drar in till Fifa. Tyvärr visar det sig att Zlatan förstår fotboll ur ett marknadsekonomiskt perspektiv bättre än ledande moderater.

Rapparen ASAP Rocky har givit upphov till en debatt om när det är rätt att ge andra stryk. Problemet är att det egentligen borde vara två debatter: En om vad som är juridiskt försvarbart och en om vad som är moraliskt försvarbart. De båda tenderar nämligen att skilja sig åt.

Slutligen varnar vi för Allmänna arvsfonden, som inte bara tar ens pengar om man dör utan arvingar, utan även tjänar miljoner på ädelmetaller som finns kvar i askan efter kremerade människor. Vill du slippa bli gravplundrad av bidragsindustrin – låt bli att kremera dig.

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean