Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

73: Gängkrig, Brexit och nedlåtande kvotering

Gängkriminaliteten flyttar in i Smedjanredaktörernas bostadsområden, brittiska politiker vägrar ta resultatet av folkomröstningen på allvar och genomföra Brexit, och försök att informellt kvotera in kvinnor ger uttryck för en nedlåtande syn på kvinnor i yrkeslivet.

I veckans avsnitt diskuterar Smedjans redaktörer Lars Anders och Blanche gängkriminaliteten. Den gångna veckan skedde skjutningar i båda våra respektive bostadsområden, och även om de uppenbarligen inte är helt trygga har inte känslan av otrygghet ökat. Vad är det egentligen som får ett bostadsområde att kännas tryggt?

Blanche har drabbats av ett försök till informell kvotering, och argumenterar för att man bör vägra låta sig kvoteras in. Jobb ska gå till den som arbetsgivaren tror är bäst lämpad, och att även organisationer som ska föreställa marknadsvänliga i praktiken struntar i meritokratiska principer är ett allvarligt problem.

Slutligen diskuterar vi Brexit. På valsedeln var alternativet till att stanna i EU att lämna EU – inte att lämna EU förutsatt att man får det ena eller det andra avtalet. Nu låtsas Brexitmotståndare som om det stod något helt annat på valsedeln, och resultatet är en oacceptabel nonchalans inför folkomröstningen och väljarna.

Turn on, tune in, freak out!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean