Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Smedjan

Som att se någon drunkna i sin egen navel

Den amerikanske författaren Jonathan Safran Foer har nyss släppt boken Det är vi som är klimatet – hur man räddar världen, i vilken han efter många om och men landar i att räddningen för klimatet är att sluta äta kött. Per-Ola Olsson har läst och är måttligt imponerad.

Humaniseringen av djuren avhumaniserar människan

Vår tendens att tillskriva djur mänskliga egenskaper har lett till gott djurskydd, men det har en oroande baksida. Ett jämställande av människor och djur minskar människans relativa status och avhumaniserar henne – en förutsättning för alla de hemskheter som människor kan tänkas göra mot varandra.

DEBATT: Förbud mot pälsindustrin är inte att värna om djuren

Norges regering vill förbjuda pälsdjursfarmning och i Sverige höjs röster för att följa efter. Problemet är bara att ett förbud mot den relativt humana svenska pälsindustrin kan leda till en ökning i länder som behandlar djuren betydligt mycket värre, skriver Alexander Fritz Englund och Sten Storgärds, FMSF.

Jaktsabotörerna skjuter sig själva i foten

När djurrättsaktivister attackerar jägare i skogarna gör de sig inte bara skyldiga till brott och övergrepp mot fredliga människor, de skjuter också sin egen sak i sank. Precis som 1990-talets militanta veganer lyckades marginalisera sig själva genom att bränna korvkiosker.