Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Basakademin

Basakademin riktar sig till dig som är mellan 16 och 19 år och vill fördjupa din kunskap om ideologi, politik, skrivande och opinionsbildning. Under utbildningens gång kommer du att få lära dig om de borgerliga idéernas ursprung, och hur dessa idéer i dag tillämpas inom politiken och opinionsbildningen.

Basakademin är Timbros nyaste utbildning i ideologi, politik och opinionsbildning, och riktar sig till dig som är mellan 16 och 19 år. På utbildningen kommer du att få träffa likasinnade, lyssna på några av den svenska debattens mest framstående tänkare, och stöta och blöta idéer.

Innehåll

Utbildningen tar avstamp i ett historiskt perspektiv på de stora ideologiernas utveckling. Här får deltagarna fördjupa sina kunskaper om liberalism och konservatism, men även andra perspektiv som socialdemokrati och moderna ideologiska strömningar. Deltagarna får också lära sig mer om hur ideologierna tar sig uttryck i politiken i dag, och utveckla sina färdigheter inom skrivande och opinionsbildning.

Upplägg

Basakademin består av en termin och omfattar fem helgträffar (lördag–söndag). Den första helgen äger rum den 25–26 september och arrangeras i Stockholm. Övriga träffar under hösten är digitala fram till utbildningens avslutande helg i januari. Under helgerna varvas föreläsningar med workshops och skrivövningar.

Till varje helg följer läsning av kurslitteratur, och uppgifter av olika slag. Samtliga deltagare får individuell feedback på alla inlämningsuppgifter. Utbildningen examineras genom skrivandet av en essä.

Utbildningen avslutas med en helg på plats i Timbros lokaler i Stockholm under vilken deltagarna får träffa ledande personer inom svensk politik, opinionsbildning och media.

Utbildningen kostar 500 kronor att gå. Då ingår litteratur, mat, boende och resor inom Sverige.

Ansök till Basakademin här! Sista ansökningsdag är den 5 september.

Har du frågor om utbildningen? Hör av dig till rektor Catarina Kärkkäinen. Basakademin arrangeras av Timbro och leds av Catarina Kärkkäinen och Henrik Dalgard.