Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Basakademin

Basakademin riktar sig till dig som är mellan 16 och 19 år och vill fördjupa din kunskap om ideologi, politik, skrivande och opinionsbildning. Under utbildningens gång kommer du att träffa likasinnade och få lära dig om de borgerliga idéernas ursprung, och hur dessa idéer i dag tillämpas inom politiken och opinionsbildningen.

Basakademin

Innehåll

Utbildningen tar avstamp i ett historiskt perspektiv på de stora ideologiernas utveckling. Deltagarna får fördjupa sina kunskaper om borgerlighetens mest framträdande ideologier, liberalismen och konservatismen, men även om socialdemokrati och moderna ideologiska strömningar. Därutöver diskuteras hur ideologierna tar sig uttryck i politiken i dag, och deltagarnas ges möjligheten utveckla sina färdigheter inom skrivande och opinionsbildning.

Upplägg

Basakademin hålls i Timbros lokaler i Stockholm, omfattar fem helgträffar (lördag–söndag) och löper under en termin.

Till varje helg följer läsning av kurslitteratur och uppgifter av olika slag. Samtliga deltagare får individuell feedback på alla inlämningsuppgifter. Utbildningen examineras genom att deltagarna skriver varsin essä och opponerar på varandras texter.

Deltagaravgiften för utbildningen är 500 kronor. I den ingår litteratur och mat samt boende och resor för de som är bosatta långt från Stockholm.

Ansökan och antagning

Ansök här. Sista ansökningsdag är 10 december.

Har du frågor om utbildningen? Hör av dig till någon av Basakademins rektorer, Henrik Dalgard (henrik.dalgard@timbro.se) eller Sofia Höglund (sofia.hoglund@timbro.se).