Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Röster om utbildningen

Ellen Gustafsson

Genom Reformakademin fick jag insyn i flera olika områden av ekonomisk politik, möjlighet att lyssna till engagerade talare och nya vänner med liknande intressen som jag själv. Reformakademin öppnade även upp för andra möjligheter inom Timbro, såsom Sommarsmedjan. Jag uppmanar alla som delar liberala värderingar och har ett intresse för ekonomisk politik att söka!

Ellen Gustafsson gick Reformakademin 2018. Tack vare Reformakademin kom hon i kontakt med Timbros program Sommarsmedjan och skrev en rapport om partiernas miljöpolitik. I dag arbetar hon som biträdande politisk redaktör på Dagens Industri.

Max Sjöberg

Efter att ha gjort det mesta på Timbro trodde jag kanske inte att Reformakademin skulle lära mig jättemycket nytt egentligen. Men tji fick jag! Faktaspäckat program, ett konkret hands on-perspektiv och smarta föreläsare gjorde att jag lärde mig massor om hur det funkar i den så kallade verkligheten och hur man omsätter sina högtflygande ideologiska tankar i riktig politik. Om man vill lära sig vad som är bra, och inte bara vad som är rätt, bör man gå Reformakademin.

Max Sjöberg arbetar som politisk sakkunnig på Regeringskansliet och har tidigare varit ledarskribent i Dagens Nyheter.

Natanael Kvidal

Under Reformakademin fick vi lyssna till föreläsare med en bred kompetens inom allt från nationalekonomi till idéhistoria. Vi lärde oss att försvara marknadsliberala värden både utifrån argument som rör samhällsekonomiskt effektivitet och individens frihet. Allt detta samtidigt som man lärde känna nya vänner. Jag rekommenderar varmt Reformakademin för alla som vill lära sig mer om ekonomisk politik.

Natanael Kvidal är politisk sakkunnig på Regeringskansliet.

Gustaf Reinfeldt

Reformakademin var en oerhört givande utbildning där jag lärde mig mycket om ekonomisk politik. Man lär sig förstå att riktig reformpolitik i stor utsträckning går genom ekonomiskpolitiska reformer och under utbildningen ges man en inblick i en rad politikområden som har förändrats, eller bör förändras, genom en borgerlig reformpolitik. Utbildningen var också väldigt formativ för mig personligen. Efter att ha avslutat Reformakademin la jag delvis om mina studieplaner, framför allt för att kunna lära mig mer om ekonomisk politik. Jag rekommenderar alla att söka Reformakademin!

Gustaf Reinfeldt gick Reformakademin 2018. Han har tidigare varit internationell sekreterare och vice ordförande för Fria Moderata Studentförbundet (FMSF).

 

Carl Jenseg

Länge hade ekonomisk politik varit något av en blind fläck för mig. Men Reformakademin väckte till liv en liten kameral del av mig som jag inte visste fanns. Den fick mig att verkligen få upp ögonen för att ämnen som skattepolitik och nationalekonomi kan vara både roligt och intressant. Föreläsningarna har dessutom kommit till god användning sedan jag startat enskild firma. Det bästa var dock det fina kontaktnät av andra politiskt intresserade personer som jag fick via utbildningen. Jag rekommenderar alla ekonomiskt intresserade, men kanske framför allt ointresserade, att ansöka!

Carl Jenseg gick Reformakademin 2019. Han är leg. psykolog och styrelseledamot i Sveriges Psykologförbund. Han var tidigare vice ordförande på Saco studentråd och har publicerats bland annat i DN, SvD, och Dagens Samhälle.

Jonathan Arvidsson

Otto von Bismarck tillskrivs ofta citatet ”Folk mår bäst av att inte veta hur korv eller lagar blir till.” Är du inte som folk är mest utan har ett intresse av hur lagar och policy blir till är Reformakademin för dig. Reformakademin erbjuder deltagarna en unik möjlighet att få insikt i hantverket som finns långt bort från slagord och partiledardebatter. Därför rekommenderar jag liberalt sinnade personer som är intresserade av politik bortom kvällstidningsrubrikerna att söka Reformakademin!

Jonathan Arvidsson är tidigare förbundsstyrelseledamot i Centerstudenter. Han har en ekonomie kandidat inom redovisning och finansiering och jobbar heltid med revision på en av de fyra stora revisionsbyråerna.

Malin Källén

Reformakademin gav mig möjlighet att applicera nationalekonomiska teorier och tankar på realpolitiska problem. Detta genom kunniga föreläsare från både akademin och politiken. Jag kan rekommendera Reformakademin till alla liberaler som vill veta mer om föreningen mellan ekonomi och politik!

Malin Källén gick Reformakademin 2018. Hon är kanslichef åt Europaparlamentarikern Karin Karlsbro (L). Innan dess var hon utredare på Liberalernas riksdagskansli. Hon har en masterexamen i nationalekonomi från Lunds universitet.