Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Föreläsarna

Föreläsarna på Stureakademin tillhör de främsta inom sina respektive områden. De stryker inte deltagarna medhårs. Liberala debattörer blandas med socialdemokratiska profiler, forskare med företagare, filosofer med ekonomer. Här är några av de föreläsare vi haft genom åren.

Tidigare föreläsare i urval


Andreas Bergh
,
doktor i nationalekonomi. Joel Halldorf, docent i kyrkohistoria och debattör. Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet. Ulrica Schenström, vd Fores och tidigare statssekreterare. Fredrik Bergman, jurist och chef för Centrum för Rättvisa. Åsa Linderborg, doktor i historia och kulturjournalist. Johan Norberg, författare och debattör. Thomas Gür, skribent och debattör. Nils Karlson, professor i statsvetenskap och vd för Ratio. Ulf Kristersson, partiledare för Moderaterna. Isobel Hadley-Kamptz, författare och skribent. Tove Lifvendahl, politisk redaktör i Svenska Dagbladet. Andreas Johansson Heinö, doktor i statsvetenskap och förläggare vid Timbro förlag. Karin Svanborg-Sjövall, författare och tidigare vd för Timbro. Irene Wennemo, doktor, generaldirektör och tidigare statssekreterare. Svend Dahl, doktor i statsvetenskap och chefredaktör för Smedjan. Johan Tralau, professor i statsvetenskap. Maria Eriksson, författare och skribent. Birger Schlaug, tidigare partiledare.